top of page

Popunie.nl : Meet The Pro Verslag: Radio, Pluggers & Playlists.

Deze maand mocht ik weer stukje schrijven voor de Popunie. Ik schreef het officiële verslag van de Meet The Pro sessie met Rene Harks, Menno Visser en Flip van den Enden over Radio, Pluggers en Playlists.

Hoe kom ik op de radio? Waar moet een liedje aan voldoen om op de radio te komen? Hoe bereik je de juiste mensen en wanneer is jouw muziek wel of juist niet interessant voor radiostations? Wat doet een plugger en heb je er eentje nodig? Tijdens de Meet The Pro sessie van 4 juli nodigden wij Flip van den Enden, Rene Harks en Menno Visser uit om dat tot in de puntjes uit te leggen. Host Martijn Crama leidde het gesprek.

Verslag door Evi Bulters

Op de radio of in een playlist komen kan voor veel muzikanten een belangrijke strategie zijn om te groeien, publiek te bereiken, bekender te worden en aan optredens te komen. Het is natuurlijk niet noodzakelijk. Vraag jezelf eerst af of je wel op de radio wilt komen, en waarom? Voor veel bands is het helemaal geen logische, en al helemaal geen noodzakelijke stap. De Nederlandse hiphop scene speelt zich bijvoorbeeld voornamelijk af op YouTube, niet op de radio, en toch is het razend populair en succesvol. Als je denkt dat het voor jou wel de juiste stap is (en ook het juiste moment), en je hebt een heel goed liedje, dan moet je er vooral voor gaan.

Alleen is vaak nog niet helemaal duidelijk wat een band nu precies moet doen, en waaraan je moet voldoen om gedraaid te worden. Er zijn verschillende partijen die daar invloed op hebben: de muzikanten zelf, pluggers, muziek-samenstellers en dj’s. Die partijen hebben ook invloed op elkaar, en voor het ultieme resultaat (bijvoorbeeld de 3FM Megahit worden) moeten al deze partijen perfect samenkomen op het juiste moment. Onze panelleden waren het vanavond echter over één ding eens: het begint bij het liedje. Lees het hele verslag hier: http://www.popunie.nl/2016/meet-the-pro-verslag-radio-pluggers-playlists/

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page