top of page

Popunie.nl: Verslag Meet The Pro: Social Media

Social Media zijn voor artiesten steeds belangrijker. Daarom organiseerden we 30 november 2016 een Meet The Pro sessie over dit onderwerp. Het panel bestond uit Anna Oosterling (Chef’ Special en Typhoon), Lijne Kreupeling (Within Temptation en Sevdaliza) en Meet The Pro veteraan Martijn Crama (o.a management IX).

Begin bij het begin

Voordat je uitgebreid aan de slag kunt gaan met ‘hoe’ je jezelf gaat presenteren op social media moet je weten ‘wat’ je over wilt brengen, wat je wil vertellen en wat je eventueel niet wil vertellen. Wie ben je? Wat wil je uitstralen? Wat is jouw verhaal? Wat hoort wel bij jou/jullie als artiest en wat niet? Ben je een solo artiest, dan ben jij het belangrijkste. Zijn jullie een band of collectief, dan moeten jullie samen bedenken wat het gezamenlijke verhaal is. Waar zijn jullie het over eens? Wat vinden jullie allemaal belangrijk of interessant? Daar ligt jullie verhaal.

Social media is niet alleen een promotiekanaal waar je enkel roept wanneer je een show speelt en waar mensen kaartjes kunnen kopen. Social media gaat om een dialoog. Het draait om twee dingen: wat jij wil vertellen, en wat jouw publiek wil lezen/horen/zien. In het algemeen wil het publiek graag vaak, veel dichtbij de artiest zijn. Ze zijn veelal op zoek naar pure momenten en een persoonlijkheid. Het verhaal en de persoonlijkheid van elke artiest is uniek, er is geen formule voor.

Hoe je dat verhaal vertelt, in welke vorm je het giet, dat zal ook per artiest verschillen, maar volgens Anna en Lijne is het wel slim om het te gieten in een vorm die populair is. In de hiphop is YouTube bijvoorbeeld heel belangrijk. De soort content is afhankelijk van je doelgroep. Hoe vindt je jou doelgroep? Er is een grote kans dat jij zelf in je doelgroep valt. Kijk dus naar wat je zelf tof vindt want waarschijnlijk vindt jouw publiek dat ook tof.

Gebruik social media om een relatie op te bouwen met je publiek. Verbind mensen aan jezelf. Getallen zijn niet belangrijker dan trouw. Als jij 300 volgers hebt die allemaal altijd liken en delen, comments achterlaten, naar shows komen en hun vrienden vertellen over jouw muziek, dan is dat veel waardevoller dan 10.000 likers die niet actief betrokken zijn. Soms bouw je jouw publiek maar heel langzaam op, maar dat maakt ze niet minder waardevol. Koester je publiek. Via die eerste mensen bereik je uiteindelijk meer mensen omdat zij je posts delen. Weet je welk verhaal je wil vertellen, dan kan je gaan kijken naar de beste manier om dat te doen.

Lees het volledige verslag hier: http://www.popunie.nl/2016/verslag-meet-the-pro-sessie-social-media/

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page