top of page
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

EP Release "If Only Brief"

Op 24 oktober 2015 presenteert Marvin Dee samen met zijn band de nieuwe EP ‘If Only Brief’ in CAPSLOC, Capelle aan den IJssel. De nieuwe EP laat een nieuwe kant van de zanger horen; een volwassen, theatrale sound die deze band typeert en waarmee zij zich weten te onderscheiden van andere bands in het pop/rock genre. Marvin Dee is dan ook niet de stereo-typische jongen met een gitaar die gevoelige, ingetogen liefdesliedjes zingt. Eigenlijk is er weinig ingetogen aan deze excentrieke, uitgesproken zanger en zijn band; de muziek zit vol onverwachte wendingen, in-your-face gitaren en drumbreaks, maar vooral ook zeer krachtige meerstemmige zangpartijen waar je niet omheen kan. De EP wordt vooralsnog alleen digitaal uitgebracht.

If Only Brief Marvin Dee bracht in februari 2014 zijn eerste EP uit, en volgde deze begin dit jaar op met de single ‘Soldier On’. Deze single bracht de band onder andere naar de studio's van NPO Radio 1 en 3FM. Omdat Marvin erg is gegroeid in de afgelopen tijd verschilt de huidige EP enorm met het werk op ‘Devil Eyes’ uit 2014. Er is duidelijk verschil te horen tussen de sessie-band van toen, en de vaste band van nu. Het geluid is veel eigener, complexer en theatraler. Ook de productie is ditmaal steviger en serieuzer onder handen genomen door Thomas van Opstal en Sander van der Heide. De nieuwe EP gaat ‘If Only Brief’ heten, een naam met verschillende onderliggende betekenissen. Het is in de eerste instantie een verwijzing naar de keus voor een tweede EP, in plaats van een volledig album. Een keuze die gebaseerd is op het veelzijdige repertoire van de artiest, wat gevormd wordt door veel verschillende, zeer uiteenlopende invloeden. Marvin en zijn team besloten dat de nummers die op de plank lagen beter tot hun recht zouden komen in meerdere kleine bundels, dan 1 grote. ‘If Only Brief’ is dan ook een verzameling nummers die meer terugvalt op de theatrale achtergrond van Marvin Dee dan zijn eerdere werk.

De titel, los vertaald als “al is het maar kort”, is een soort verontschuldiging en bevestiging van de keuze in één. Hoewel er maar zes nummers op de EP staan, brengt de band op deze manier toch een krachtige opvolger uit die, ondanks de veelzijdigheid, een samenhangend geheel vormt met een duidelijke muzikale en thematische rode draad. De EP verschilt enorm van de vorige, maar zoals de band al aangeeft in hun keuze, zal de volgende release hoogstwaarschijnlijk weer een volledig nieuwe kant van de zanger en zijn band laten zien.

When You Go De eerste single van de EP heet ‘When You Go’. In dit nummer komen de onderliggende thema's van de EP ook duidelijk naar boven. De EP vertelt het verhaal van een een zoektocht naar innerlijke rust een tevredenheid, maar zeker ook momenten van rust in een wereld die steeds hectischer, sneller en explosiever lijkt te worden. Verwante thema's zoals het vasthouden aan het verleden of juist loslaten, het verleggen van grenzen, en uitkijken naar de toekomst komen ook steeds terug in de nummers.

Voor de visuele ondersteuning van de EP reisde de hele band en hun crew naar Duitsland, naar een verlaten ziekenhuis-complex ten noorden van Berlijn. In twee zeer lange en drukke dagen werden daar promotiefoto’s, artwork voor de EP, en een videoclip voor ‘When You Go’ geschoten. Dit leverde een hele vermoeide en stoffige band en crew op, maar ook prachtige beelden waar het team heel blij en trots op is. Eind september verschijnt de eerste single, inclusief videoclip. Aan de kwaliteit van het visuele aspect van de release is net zo veel aandacht besteed als aan het geluid. Marvin is een perfectionist, en heeft een team van gelijkgezinden om zich heen verzameld. Zij streven nu gezamenlijk naar een professioneel resultaat wat niet alleen tot in de puntjes verzorgd klinkt, maar er ook zo uit ziet. Ook in de liveshow op 24 oktober zullen deze visuele aspecten terugkeren. Capelle aan den IJssel

Hoewel Marvin Dee voor velen bekend staat als een Rotterdamse artiest, komt hij eigenlijk uit Capelle aan den IJssel. Het is dan ook in Capelle, zijn thuisstad, waar hij op 24 oktober de nieuwe EP zal presenteren. Dit alles gaat gebeuren in de prachtige zaal van CAPSLOC, een juweel van een podium waar te weinig mensen van gehoord hebben. Er wordt al jaren geklaagd dat Rotterdam een middelgroot podium mist: CAPSLOC (Capelle Centrum) ligt minder dan 15 minuten van Metrostation Beurs en heeft een zaalcapaciteit van zo’n 300 mensen, een café, een oefenruimte, een danszaal en een opnamestudio. Op 24 oktober zal er geen voorprogramma zijn. In plaats daarvan geeft Marvin Dee samen met zijn gitarist Rick Beekman een exclusieve workshop: niet gericht op muzikanten, maar ook zeker niet enkel voor beginners. De workshop heeft de alomvattende titel “ik kan het toch niet: een workshop voor mensen die denken dat zij geen muziek kunnen maken” gekregen. Marvin en Rick willen door middel van een intuïtieve ontdekkingsreis laten zien dat muziek overal is, dat iedereen muziek kan maken en dat ook al regelmatig (onbewust) doet, en meer kunnen dan ze zelf denken. In de workshop, net als in het repertoire van de band, staan samenzang en plezier centraal. De workshop wordt opgevolgd door een avondvullend concert van Marvin Dee waarin zowel oud als nieuw werk, akoestisch en elektrisch wordt gespeeld. Ook zullen er tijdens het concert momenten voorbij komen waar het publiek de kans krijgt om de kennis uit de workshop toe te passen. Kaartjes voor de workshop en het concert zijn verkrijgbaar via CAPSLOC en een beperkt aantal is te koop bij de merchandise stand van Marvin Dee bij aankomende optredens.

Kaartverkoop: www.capsloc.nl VVK concert: €4,50 VVK workshop + concert: €15,00 DEUR concert: €5,50


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page