top of page

Mala Vita in Paard van Troje: so far go good, albeit misunderstood

Mala Vita trapte hun tour door Nederland zaterdagavond af in een uitverkocht Paard van Troje. In thuisstad Delft ontbreekt een groot podium, dus de band heeft deze avond voor Den Haag gekozen. “We’re going strong, into a new beginning”, luidde de tekst van set-opener ‘Il Tramonto’. Een nieuw begin was het zeker, want het vorige album van Mala Vita kwam zeven jaar geleden uit en sommige fans waren al bang dat de band uit elkaar was. Dit weekend was de band officieel terug, met de albumpresentatie van het nieuwe album ‘So Far So Good’ in een uitverkochte kleine zaal in het Paard van Troje, Den Haag. Het was de eerste van een reeks van clubshows door heel Nederland, en ook meteen de persoonlijkste. Het publiek bestond veelal uit trouwe Delftse fans die duidelijk aanwezig waren vanuit nostalgische beweegredenen, in de hoop de feestjes van tien jaar terug te herbeleven.

Het duurde echter even voordat dat feestje op gang kwam. Het nieuwe werk heeft duidelijk (en bewust) een andere energie dan het oude, en het verschil was te merken aan zowel de band als het publiek. De band opende de avond met zes tracks van het nieuwe album achter elkaar: ‘Il Tramonto’, ‘Top of the World’, ‘Viva El Commandante’, ‘Repite’, ‘El Camino’ en ‘New World Order’. Pas tijdens ‘El Camino’, het meest up-tempo en meest punk-achtige nummer, leek het publiek een beetje wakker te worden en begonnen ze langzaam van rechts naar links te wiegen. Die energie verdween echter vrijwel direct weer bij ‘New World Order’ wat met haar sensuele spanning eerder deed denken aan Caro Emerald dan Queens of the Stone Age. Die Mediterriaanse sensualiteit en spanning was vaker terug te horen in het nieuwe werk van de band waardoor het vrij gemakkelijk was het nieuwe werk van het oude te onderscheiden zonder de platen te hebben gehoord.

Lees hier het volledige verslag: http://www.maxazine.nl/2016/02/24/mala-vita-paard-troje-so-far-go-good-albeit-misunderstood/

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page