top of page

Skunk Anansie blaast publiek omver met energieke show in AFAS Live

Gisteravond stond Skunk Anansie in de AFAS Live. Ze verzorgen daar een show van ruim twee uur die het publiek omver blies, al dan niet helemaal zoals verwacht. Het voorprogramma werd verzorgd door de twee dames van The Pearl Hart.

foto: (c) Armelle van Helden

De show opent groots: felle witte zoeklichten bewegen over het publiek terwijl een dik drum en bass intro de zaal vult terwijl het podium afgeschermd blijft door een groot zwart doek. De band valt binnen met ‘And Here I Stand’ en het doek valt op de binnenkomst van de drums. De band is geheel in het zwart gehuld en speelt op zwarte instrumenten, met als uitzondering de uiterst energieke en charismatische frontvrouw Skin, in een doorschijnend trainingspak met witte graphics. Vanaf de achterkant van het podium verlicht een reusachtige set-up van LED-schermen de band en de zaal met visuals, felle kleurblokken en video beelden. Halverwege de show, tijdens het nummer ‘Love Someone Else’ worden de LED schermen aangevuld door een muur van rode lazer-stralen, die enkel gebroken worden door de reflectieve outfit van Skin.

De energie zit er direct goed in en de band houdt het tempo hoog. Tijdens het vierde nummer ‘I Will Break You’ wordt backing vocaliste en all-round aanvullend bandlid Ellie Fagg naar voren gehaald om samen met Skin het spotlight te delen. Skin bezit een stem die menig zangeres intimideert, maar Ellie weet haar energie te evenaren en aan te vullen zonder de frontvrouw te overschaduwen. De twee dames draaien om elkaar heen in een sensueel duet waarin Ellie’s stem en energie die van Skin perfect aanvult. Daarna neemt de band een welverdiende stap terug met het gloednieuwe ‘Death to the Lovers’ van het laatste album ‘Anarchytecture’. Het tempo wordt weliswaar een stapje terug genomen, de show behoudt absoluut haar indrukwekkende toon; reusachtige vlammenzeeën dansen over de LED-schermen.

Lees het hele verslag hier: http://rockmuzine.nl/2017/02/03/skunk-anansie-blaast-publiek-omver-met-energieke-show-afas-live/

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page