top of page

Dave Matthews en Tim Reynolds delen bijzondere band in AFAS Live

Zondagavond stonden Dave Matthews en Tim Reynolds in AFAS Live in Amsterdam. Zij speelden samen een show van zo’n drie uur. Matthews is beter bekend als de frontman van zijn uiterst energieke Dave Matthews Band, waarmee hij in Amerika reusachtige stadions uitverkoopt en in november van 2015 voor het laatst in deze zaal stond. Hoewel Matthews in Nederland een stuk minder bekend is dan in Amerika, bleek zondagavond wederom ook zijn Europese fansbase extreem loyaal. De Amsterdamse hal werd gevuld door fans uit heel Europa. Maar ook Amerikaanse fans, waarvan velen ook zaterdag aanwezig waren in de Oosterpoort in Groningen en velen die hen ook achtervolgen naar Keulen en Kopenhagen.

De rest van de band werd zondagavond echter niet gemist. Het subtiele en ingenieuze gitaarspel van de twee heren en de partijen werden prachtig vertaald naar akoestische gitaar, met een sterrenrol voor Reynolds. Uiteraard had dit zit-concert niet exact de zelfde sfeer als een ‘band’-concert, maar de twee mannen haalden alles uit hun gitaren wat er in zat. Dave haalde elk nummer rechtstreeks uit zijn ziel. Hij bracht deze avond (slechts een kleine selectie van) zijn repertoire met stevig doch secuur gitaarspel en krachtige, emotionele zang. Dave Matthews was ook in deze bezetting absoluut geen ingetogen singer-songwriter, maar een eersteklas rock-muzikant die zijn publiek inpakt; niet met flitsende showelementen, maar met pure, rauwe energie vanuit zijn tenen. Wie Dave Matthews al wat langer kent weet dat hij niet graag praat op het podium maar liever zijn muziek laat spreken. Ook in Amsterdam was dit het geval. Heel af en toe vertelt Dave een korte anekdote. Over zijn moeders liefde voor Nederland, of hoe hij vorige week zijn tand brak in Londen. Tim Reynolds zegt de hele avond eigenlijk niets, maar in hun blikken en hun spel is duidelijk een dialoog gaande tussen de twee mannen. De twee bewezen elkaar door en door te kennen. De mannen spraken beiden liever door middel van hun muziek. Voor het melancholische ‘Virginia in the Rain’ kroop Dave achter zijn Rhodes. Hij werd aangevuld door een vernuftig stukje gitaarspel van Tim Reynolds, die de lagere snaren van zijn gitaar op zo’n manier aansloeg dat zijn spel niet alleen de baslijn vertolkte, maar zijn slagen ook een percussief effect kregen.

Lees het volledige verslag hier: http://www.maxazine.nl/2017/03/27/dave-matthews-en-tim-reynolds-delen-bijzondere-band-afas-live/

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page