top of page

JJ Grey & Mofro: Gospel voor de Non-Belieber

Op de weg naar Gelderland viel het direct op, overal staan borden “Parkeren Justin Bieber”. Vanavond was er een ander concert waar veel meer over gesproken zal worden de aankomende week dan de bescheiden show van JJ Grey in Doornroosje. “Wij doen een dagje Nijmegen vandaag. De kids hebben we vanochtend om 11 uur gedropt bij Gelredome. Die gaan naar Justin Bieber”. Gelukkig was het goed vertoeven voor de oudere generatie in Nijmegen, JJ Grey & Mofro speelden de laatste show van hun Europese tour en dat deden zij heel goed.

Eva Almagor soulvol voorprogramma

Het voorprogramma Eva Almagor had de taak het publiek op te warmen. De band speelde goed en Eva’s stem was zeer soulvol, maar door de wat ingetogen, gesloten houding van de band, en met name de frontvrouw, kwam het helaas niet helemaal binnen bij het publiek. Pas bij het laatste nummer viel alles op zijn plek, en werd duidelijk waarom deze Nijmeegse schone wel degelijk op haar plek was als het voorprogramma van JJ Grey & Mofro. Ineens stond daar een goede band, mét presence, die duidelijk plezier had in het spelen. De soort band die het publiek vanavond wilde zien. Een band met soul, en met ballen. Dat hadden Eva en haar mannen veel eerder uit de kast mogen halen tijdens deze korte set, die helaas veel te laat op gang kwam.

JJ Grey & Mofro leveren absolute topklasse

Wie zaterdag in de Gelredome zat en teleurgesteld was dat de show belangrijker was dan de zang was bij het verkeerde concert. JJ Grey & Mofro leverden die avond een pure show van absolute topklasse. Een steengoede band, onwaarschijnlijk strak gespeeld, en alles live gezongen. De muzikaliteit stond bij deze show centraal; zowel JJ Grey als Mofro leverden een topprestatie, zonder poespas, zonder afleidende showelementen. Dat deze band niet een dag eerder bij Gerard Ekdom te gast was is onvoorstelbaar. Het is oprecht vreemd dat JJ Grey & Mofro zo relatief onbekend zijn, maar aan de andere kant ook heel prettig. De zaal was niet overvol of te groot, de momenten daardoor intiem en eerlijk. Er zat een klein meisje op het randje van het podium, precies in het midden, met zachtroze gehoorbescherming op. Ze wiegde van links naar rechts op de maat van de muziek, en speelde hier en daar trompet mee op de neus van haar knuffel. JJ Grey gaf haar zijn plectrum in een uiterst lief moment wat niet onder deed voor de intieme momenten waar Bruce Springsteen zo bekend om staat. JJ Grey doet echter ook iets wat Bruce niet (meer) kan: hij liet muzikaal geen steek vallen. Lees het hele verhaal hier: http://www.maxazine.nl/2016/10/10/jj-grey-mofro-gospel-non-belieber/

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page