top of page

Popunie.nl: Liververslag: 10 wijze lessen van ESNS 2017

Tijdens Eurosonic/Noorderslag 2017 was Groningen opnieuw het epicentrum van de internationale muziekwereld. Evi Bulters schrijft regelmatig verslagen voor de Popunie, bijvoorbeeld over de Meet The Pro sessies. Zij ging voor ons op pad en maakte een verslag van de 10 belangrijkste lessen voor muzikanten met ambities.

Geld verdienen kan makkelijker 1 De meeste muzikanten houden zich liever niet bezig met de ingewikkelde complexe wereld van data. Zij willen muziek maken en laten de cijfers liever aan iemand anders over. Gelukkig hebben we instanties zoals Buma/Stemra die dit soort ingewikkelde zaken uit handen kunnen nemen. Buma/Stemra is geen grote slechte geldwolf, laat jezelf dit niet aanpraten. Buma/Stemra is een instantie die er voor zorgt dat tekstschrijvers en componisten niet zelf achter iedereen aan hoeven rennen als hun muziek ergens gebruikt wordt. Hartstikke handig, en het kan je zomaar een leuk zakcentje opleveren. “Buma in m’n zak” is niet voor niets een geliefde uitspraak van menig succesvol songwriter. Deze editie kwam de leus meerdere malen voorbij, onder andere in de panels A&R For The Love Of Music Or data op vrijdag en Is De Songwriter Van Vandaag Een ‘Jack Of All Trades’ op de zaterdag. Inschrijven bij Buma/Stemra blijft dus een aanrader als jou muziek regelmatig geluisterd wordt, gebruikt wordt door anderen, of live uitgevoerd wordt.

Geld verdienen via Buma/Stemra is tot nu toe altijd een tijdrovende klus geweest. De portal was altijd notoire langzaam. Om repertoire aan te melden moest je een formulier uitprinten en opsturen. Setlijsten moesten handmatig ingevoerd worden. Dat is dankzij songwriters collectief BAM! (de Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten) vanaf nu allemaal verleden tijd! Tijdens één van de panels werd door BAM! en Buma/Stemra bekend gemaakt dat het vanaf nu mogelijk is om digitaal te ondertekenen bij het aanmelden van nieuw repertoire. Dat scheelt een hoop werk, postzegels, en een aantal bomen. Ook introduceerden zij de nieuwe Setlijst App. Daarmee kan je gemakkelijk een setlijst maken van al het aangemelde werk in de database, aanpassen, zalen/festivals toevoegen en verzenden. Nooit meer uren achter de pc zitten om je optredens in te voeren, nu kan het direct vanuit de kleedkamer via je smartphone.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page